Over Martine Witteveen

Martine Witteveen heeft al 20 jaar ervaring in het leiden en deelnemen aan een grote variëteit aan bijeenkomsten. Deze ervaring deed zij op tijdens haar werk in verschillende strategisch advies- en programmamanagementfuncties in de (semi)publieke sector. Vele duizenden vergaderingen en bijeenkomsten maakte zij mee als deelnemer, organisator of gespreksleider cq. voorzitter. 

De afgelopen jaren heeft Martine zich toegelegd op de rol van dagvoorzitter, moderator en gespreksleider en hierbij merkt zij steeds meer hoe belangrijk het is om álle aspecten van bijeenkomsten goed vorm te geven. De kansen, uitdagingen en valkuilen goed in beeld hebben om tot een succesvolle, effectieve en bovenal plezierige vergadering te komen. Een goede voorbereiding is het halve werk, dat is wat Martine voor staat. ‘De automatische piloot’ mag eraf. Hoog tijd om vergaderen, ook juist in de online omgeving, in een nieuw jasje te steken. FUNgaderen is het vergaderen nieuwe stijl.   

Martine Witteveen is lid van Vakgroep de Goede Dagvoorzitters. Zij is gecertificeerd in het leiden van bijeenkomsten met het innovatieve instrument Consensiq, dé tool om gebruik te maken van de wijsheid van de menigte. 

www.martinewitteveen.nl

Ton Keesom, Trainer/coach Onderzoekend en Ontwerpend Leren. Het afgelopen jaar zijn velen voor de leeuwen gegooid en gedwongen door de situatie verplicht aan het online-vergaderen gegaan. Nu was het al niet mijn favoriete bezigheid om weer te mogen vergaderen, met de online variant nam die animo niet echt toe. Er leken ook geen afspraken of regels te zijn hoe dat moest, Trial and error was het devies. 
Gelukkig maakt Martine met haar gemakkelijk leesbare boekje daar een eind aan. In een plezierige, compacte stijl voorziet ze ons van richtlijnen, tips  en zelfreflecties op alle aspecten van deze tot fenomeen uitgegroeide manier van overleggen.  Ook leert ze ons om creatiever en meer ontspannen deel te nemen, waardoor het vergaderen aangenamer en ook nog eens efficiënter wordt. Door het gebruik van het handige canvas als praktische samenvatting kunnen we nu iedere online meeting overleven en wordt het FUN om hiervoor achter je laptop te kruipen.